15965948_1227521453984032_1609723322947899227_n

Vujity Tvrtko kezemben egy megdöbbentő levél!!

Kezemben egy egészen megdöbbentő levél (amelyet én magam torzítottam el, az eredetije nálam van). A levelet végrehajtás-kezelő cég írta, “Fizetési felszólítás”-ként. Címzettje egy halott ember. Mindenhol lehetnek tévedések, adatbázisban is, nem mondom, hogy ez rendben van, de akár még elnézhető. Viszont, a levél címzése:
Tisztelt Cs. László (ELHUNYT-Adós)! (a családnevet magam rövidítettem)
Szóval így, a kiemeléssel, nagy betűkkel. Ezt követően a cég tájékoztatja a halottat, hogy 27.855 forint tartozása van, majd felkéri az elhunytat, hogy ezt az összeget a mellékelt csekken fizesse be.
A cég a címzésen, a felszólításban és a csekken is odaírja, méghozzá nagy nyomtatott betűkkel, hogy Cs. László ELHUNYT, illetve ELHUNYT- Adós, egy helyen pedig meg is szólítja, így:
Tisztelt Cs. László (Elhunyt-Adós)!
A levélben az is benne van, hogy ha az ElHUNYT-Adós nem fizet, akkor “a követelés összege a tartozás kiegyenlítéséig a kamatok miatt folyamatosan növekszik.”
Ezt követően a cég azt is tudatosítja, hogy a “Megbízónk jogosult Önnel szemben fennálló követelését jogi úton érvényesíteni, amelynek költségei szintén Önt terhelik majd.”
Nos, ezt a levelet (amelyet a személyiségi és kegyeleti okok miatt torzítottam el) az “ELHUNYT-Adós” szomszédja, F.S. küldte el nekem…