fi

Elvették a 21 éves fiam életét!

A fiam Dóra Árpád  2015.04.24-én péntek  este elment a barátaival darts-ni,4 sört ivott azt mondták ,hajnalban olyan 2 óra körül váltak el egymástól, de még Árpi a fiam egy üveg sört haza is hozott. Másnap 2015.04.25-én nem volt semmi probléma pihent tv-zett.

 

Vasárnap  2015.04.26.-án délelőtt kezdődött nála a rosszullét, orrvérzés és remegés kapta el. Kijöttek a mentősök.. a vérnyomása kicsit magas volt, de más problémát nem találtak nála ezért úgy döntöttünk ha nem muszáj ne vigyék be a mentősök ugyan ezt mondták.

 

Hétfőn  2015.04.27.-én a fiam újra rosszul lett, nem evett  wc-ni se tudott  csak az állandó remegés volt nála jelen később alvás problémák is jelentkeztek.

 

Mivel kedden 2015.04.28.-án sem lett jobban teljesen legyengült menni sem tudott, újra szóltunk a mentősöknek akik nem jöttek ki azt mondták hivjuk a háziorvost, de mivel ő beteg szabadságon volt más jött ki helyette, telefonhivás után 2 órával. Fiamat megvizsgálva nem talált semmi hibát azt mondta,hogy vigyük be a sürgősségire,de akkor már a fiam  a poharat se tudta megfogni annyira remegett.  Fél egykor bevittem a sürgősségire ahol kivizsgálva  fiamat, többszörösen elhangoztatva,hogy szimulál. A laboreredményre vártunk egy órán keresztül  akkor kijött az orvos félre hivott,  papirok nélkül közölte velem a fiam vizeletéből  két féle drog mutatható ki. Lejött a  főorvos asszony aki betolta akkor már egy  tolókocsiba ülő fiamat egy helységbe ahol megvizsgálta amikor beszerettem volna menni a fiam után engem nem engedtek be a válasz annyi volt ha az orvos szeretne velem  beszélni  akkor bemehetek. Egy kis idővel  később kihozták a folyósora ahol vártunk, jött egy fiatal ápoló aki közölte velünk,hogy átmegyünk a Psychiatriara  ahol minket várt egy másik főorvos asszony, bementünk a kezelőbe hárman a főorvos a fiam és én ahol megbeszéltük,hogy két-három nap bent tartják infúziós kezelést fog kapni és utána hazajöhet.  Elmondtam a főorvos asszonynak, hogy a  gyerekemet csak a nyitott osztályra vihetik és megtiltottam,hogy levigyék a zárt osztályra amibe a főorvos bele is egyezett.  Betolták a fiamat egy szobába a nővér zavarodottan nézett ránk,hogy mit keresünk ott amig  ágyneműt húzott otthagytam a fiamat elmentem megkeresni a főorvost, nem találtam mire vissza értem a fiam közölte kapott egy injekciót a fenekébe úgy hogy a nővér azt se tudta mivel vittük be.  A fiam  befeküdt  az ágyba és megnyugtattam,hogy most már jó helyen van és elköszöntem tőle.

m.jpg

Másnap 2015.04.29.-én reggel tiz órakor munkahelyemről érdeklődtem fiam állapotáról, megnyugtatott a nővér  ’Nyugodjon meg anyuka, az Árpi reggelire már evett is egy pár falatot és jól van’ mivel este hatig dolgoztam fél hétkor tudtunk a családommal bemenni látogatni és már nem találtuk a fiamat a helyén akkor már megijedtem kerestem a főorvost nem találtam és lementünk az alsó szintre a dohányzó résznél egy fiatal fiú közölte velünk,hogy már tegnap este levitték a fiamat a zárt osztályra ahol csengettünk kijött egy ápoló aki megkérdezte hogy a drogos fiúhoz jöttünk ? családommal meglepődve idegesen válaszolva: nem! a  fiamhoz jöttünk a Dóra Árpádhoz. Ezek után bementünk és elképesztő állapotba találtuk a fiamat: teljesen magánkivűli állapotba bepelenkázva, kikötve mi családtagok is sokkos állapotba kerültünk a látványtól , próbáltuk szóra birni de nem ismert fel minket. Az ápolóhoz fordulva kérdeztem tőle mit csináltak a fiammal? amire azt a választ kaptuk nyugodjunk meg  ő naponta több 10 ilyen esettel találkozik és ez egy természetes folyamat , nem lesz semmi baj. Rohantam kétségbe esetten kerestem a főorvost, de nem találtam ismét sehol újra az ápolóval futottam össze akitől kétszer is megkérdeztem hogy ’Ugye nem fog baja lenni a fiamnak? Ugye nem fog meghalni?’ ő azt válaszolta: ’Nyugodjon meg asszonyom holnapra már semmi baja nem lesz. Fél kilenckor hazajöttünk.

 

Csütörtök reggel 6 órakor csörgött a telefonom  amikor felvettem közölték velem,hogy a fiam meghalt. Zárójelentéseket megkapva tehetetlenül megtörve olvassuk,hogy a kórház hamis adatokat, eseményeket, más informácókat  rögzitett bele még a szülőt is meghazudtolva, fénymásolt ekg papirt kaptunk olyan időponttal amikor még a fiam az otthonába tartózkodott  a házi orvosra várva. Olyan információt is olvastunk,hogy a fiamat mentő vitte be eszméletlen állapotba miközben a mentő ki se jött hozzá.  A boncolási és a toxikológiai eredmény is azt igazolja,hogy a fiam szervezetébe se drog sem alkohol nem mutatható ki , ennek ellenére a fiamat úgy kezelték mint egy drogost  és ez okozta halálát. Az állatokkal nem bánnak úgy mint amit az én fiammal műveltek. Elvették a 21 éves fiam életét és  a mai napig nem kapok rá választ mi okozta a halálát mert biztosak vagyunk abban,hogy orvosi műhiba történt a kórház hallgat és nem foglalkoznak azzal,hogy tönkre tették egy család életét. Kérem aki ebben az ügyben tud segiteni jelentkezzen mert megkell tudnom miért halt meg a fiam egészségesen két nap alatt a kórházban.

 

Dóra Árpád (1994.02.12-2015.04.30) élt 21 évet.


 • Vida Gyula

  szörnyü,az orvosoktol elvenném az orvosi papirjait akik ezt tették

 • Kovács László

  Nemcsoda hogy félek az orvosoktól csak kísérleteznek az emberen aki értett hozzá kiment külföldre.

 • Fülöp Pál

  Ilyen történeteket szerencsére mindig csak interneten olvasok.
  Érdekes lenne megkérdezni a másik féltől is a történetet…
  Valaki csak úgy nem lesz rosszul 4-5 sörtől..

  • Mézi Gézi

   Nem is a pénteken ivott sör volt az oka, hogy kedden rosszul lett. Nem is derül ki már, hogy mi, mert egy előítélet miatt drogosként kezelték, ezért xarrá szedálták, az elmaradt vizsgálatok miatt nem kezelték helyesen. Megölték.

 • Laszlo Kiss

  Ha minden úgy történt ahogyan le lett írva, akkor egy jó, tökös ügyvéd az aki tudna segíteni!

 • Kotolics András

  Én speciel egy lábtöréses műtét után a nővérke aljas, szakmaiatlan viselkedése miatt kilátásba helyeztem hogy rágyújtom a lakását,,,,utána vigyázzba álltak míg bent voltam! Tudatosítani kell velük, hogy ott ők, de kint mi vagyunk helyzetben!

 • Valaki

  Kedves Anyuka!

  Mindenekelőtt nagyon sajnálom, ami a fiával történt.
  Azt gondolom, hogy amikor bementek a zárt osztályra, és ott méltatlan állapotban találták a fiút, akkor nem könyörögni és sírni, hanem papírjait kikérve SF HAZAVINNI kellett volna. Ha le volt szedálva, pár óra és kitisztult volna. Utána másik kórházba át, ott pedig azzal kezdeni, hogy (ezzel nem leszek népszerű, de be kell látni ma, ez csak így működik, tisztelet a kivételnek!) boríték az orvosnak. Én biztos vagyok benne, hogy élne a fia.
  Az már egy másik kérdés, hogy ha a fiam (bármekkora is!) kórházba kerül ilyen “senkisemtudjamibaja” állapotban, akkor mellette maradok, akár még olyan áron is, hogy nem megyek be dolgozni. Ha ott lett volna mellette, biztosan nem mernek semmi ilyesmit tenni.
  Telefonálni meg tök felesleges. Egy nővérnek van 40 betege, és sokszor azt sem tudja (csak a papírjaiból) hogy milyen beteggel foglalkozik épp.

  Részvétem azért.