peku1

Elképesztően jó pályázat indul januártól a dolgozó magyar családoknak!

A főnök is beszállhat az albérleti díjba

A vállalkozások az év végén, vagyis ez idő tájt határozzák meg azt, hogy a következő esztendőben milyen béren kívüli juttatásokat kínáljanak a dolgozóiknak. 2016-nak is voltak sláger-cafeteriái, és sejthető az is, hogy mely béren kívüli juttatások lesznek népszerűek jövőre. Van ugyanis néhány újdonság.

Jön az albérlet-támogatás

A beutazás alternatívájaként – megjelenik az albérlet-támogatás is.

A támogatási plafon a minimálbér 40 százaléka, vagyis hozzávetőleg 50 ezer forint. Előnye az is, hogy – például – fehéríti a lakáskiadási piacot.

Itt olvashatsz bővebben az albérelt támogatásról!

Ezt a fajta cafeteria-támogatást az is igénybe veheti, aki naponta bizonyíthatóan három órát ingázik a munkahely és az otthona között, illetve több mint 60 kilométerre lakik a munkavégzés helyszínétől.

A szakértő szerint a reálbérek emelkedése mellett a béren kívüli juttatások is nőhetnek azokban a munkakörökben, ahol nagyobb a munkaerőhiány. Előnyét pedig a munkaadók is tisztán látják, hiszen – a tapasztalatok szerint – nagy érdeklődéssel fordulnak a béren kívüli juttatások felé.

A béren kívüli juttatásokkal kapcsolatban tanácsadói és adminisztrációs tevékenységet végző Instant Cafeteria – amely az idén mintegy húszezer munkavállaló béren kívüli juttatásait szervezte meg – összesítése szerint 2016-ban a dolgozók 62 százaléka választotta az Erzsébet-utalványt, 47 százalék a Szép-kártyát, a harmadik helyen pedig a lakáscélú támogatás állt, száz alkalmazottból nyolc igényelővel. Őket követték az egészségbiztosítási és a nyugdíjpénztári befizetést választók.

Lehoczky Péter ügyvezető szerint jövőre ezek a jellemzők másképpen alakulnak majd, köszönhetően a készpénz-cafeteria bevezetésének.

Béren kívüli juttatás, kp-ban

Az új, készpénzes cafeteria-elem kedvezményes, 34,22 százalékos adózás mellett évi 100 ezer forintos összeghatárig adható a munkavállalóknak. Fata László cafeteria-szakértő szerint ez lehet 2017 slágere a dolgozók körében, ráadásul a munkáltatók is szívesen adják.

Mint azt az M1 Summa című műsorában kifejtette: ez egy olyan összegnek tekinthető, amelyet a munkáltató kedvező adózással fizethet ki, a munkavállaló pedig eldöntheti, hogy a saját élethelyzetének megfelelően azt mire használja fel.

„A készpénz-cafeteria révén a munkáltató kevesebb ráfordítással többet adhat a dolgozóknak” – nyomatékosította a juttatás előnyeit Fata László, aki szerint a többi, egészség- és pihenéscélú juttatás iránti igény akkor erősebb, ha azt a cafeterián kívül kínálja fel a munkáltató.

Változik a közteher

A készpénz-cafeteria megjelenésével párhuzamosan az Erzsébet-utalvány adója 49,56 százalékra nő 34-ről, és magasabb közteher lesz az egészségpénztári és nyugdíjpénztári támogatásokon is.

A Szép-kártya adókulcsa ugyanakkor csak néhány tizeddel fog eltérni a korábbitól, lényegében nem változik.

A hozzáértők szerint várhatóan az Erzsébet-utalvány összeget egy az egyben át fogják forgatni a készpénzre a munkavállalók, de valószínűleg a Szép-kártya nem kerül ki vesztesen a változásból.

 

 Forrás : hirado.hu